Islebjerg kirke

Islebjerg kirke er en ny og moderne kirke men med elementer af middelalderligt formsprog i arkitektur og inventar. Den blev indviet af biskop Lise-Lotte Rebel påskedag, den 12. april 1998.

Lyset betyder meget for kirkens åbne og venlige udtryk. Der kommer dagslys ind fra alle fire sider. Østvæggen er ligesom klokketårnet kun forbundet med den øvrige del af bygningen med et bånd af vinduer i vægge og tag. Kirken er tegnet af arkitekt Hans Knudsen, Sahls tegnestue i Århus.

Den væsentligste udsmykning er lavet af glaskunstneren Tchai Munch og består af 12 glasfelter i farverne rød, grøn, blå, lilla og hvid i det smalle vindue i apsisbuen bag alteret. Tchai Munch har også lavet dåbsfad og dåbskande i glas.

Alter, døbefond og prædikestol er udført i bornholmsk granit. Kirkebænkene er tegnet til kirken af arkitekt Leif Andersen, Sahls tegnestue. De er udført i mahogni og ahorn. Ved normal opstilling af bænkene samt stole under pulpituret på kirkens nordvæg er der plads til 175 kirkegængere. Til jul og store arrangementer kan der åbnes til våbenhuset, hvor der kan være yderligere ca. 50 stole.

Faktabox

Adresse

Tilknyttet præster

Christina Holten Mølgaard

Tlf: 60667588

Hvad er Folkekirkens Skoletjeneste?

Folkekirkens Skoletjeneste har til formål at styrke og fremme samarbejdet mellem grundskoler og gymnasier i Egedal og Frederikssund Kommune og Den Danske Folkekirke i Frederikssund Provsti. Skoletjenesten udarbejder hvert år cirka otte tværfaglige undervisningsprojekter, der alle tager udgangspunkt i Fælles Mål, som tilbydes skolerne gratis. Undervisningsmaterialerne kan indeholde baggrundstekster til underviseren, opgaver til eleverne så som dramaøvelser, musik-, kunst- og litteraturfordybelse. Ofte er der ligeledes tilknyttet teateroplevelser, lærerkurser og workshops til projekterne. 

Tilmelding til projekter i skoleåret 20/21 skal ske inden 21. august 2020. Tilmeldingen åbner sidst i uge 17.

Skoletjenesten

Kontakt børn & engle

IMG_0027c

Christina A. Olsen
Folkekirkens Skoletjeneste
Frederikssund Provsti
Ansgarsvej 2
3600 Frederikssund
christina@bornogengle.dk
Telefon: 2485-0130
(Kl. 8.30 – 15.30 på skoledage)

© Copyright Børn & Engle.All rights reserved

Made with by PageOne

Scroll til toppen