Skoven kirke

Skoven Kirke ligger i et naturskønt område nord for Jægerspris nær ved Nordskoven og få kilometer fra Roskilde Fjord og Isefjorden. Kirken blev bygget i 1897 i en stilart, der bliver kaldt nyromansk, da den er inspireret af middelalderen. Det var arkitekten Martin Borch, der var tilknyttet Stiftelsen på Jægerspris, der tegnede kirken, ligesom han har tegnet mange af de bygninger, der ligger omkring slottet. Kirken er bygget i røde mursten og har et lille spir af kobber.

Kirken brændte i 1982. Ved branden blev kirken meget beskadiget. Der var kun ydermurene af røde mursten tilbage, mens tag, spir og loft var styrtet ned.

Kirken blev genopbygget af arkitekt Torben Hjort fra arkitektfirmaet Mangor og Nagel i nært samarbejde med keramikeren Sven Åge Larsen, der stod for udsmykningen af kirkerummet med glasmosaikken i altertavlen og med de keramiske kakler med vievandskorset i blåt og brunt på væggene. Døbefonten, der ved branden havde fået nogle revner, blev repareret og bliver brugt den dag i dag. Efter genopbygningen er Skoven Kirke blevet et meget enkelt og lyst kirkerum.

Faktabox

Adresse

Tilknyttet præster

Tilføj din overskrift her

Scroll til toppen