Skoven kirke

Skoven Kirke ligger i et naturskønt område nord for Jægerspris nær ved Nordskoven og få kilometer fra Roskilde Fjord og Isefjorden. Kirken blev bygget i 1897 i en stilart, der bliver kaldt nyromansk, da den er inspireret af middelalderen. Det var arkitekten Martin Borch, der var tilknyttet Stiftelsen på Jægerspris, der tegnede kirken, ligesom han har tegnet mange af de bygninger, der ligger omkring slottet. Kirken er bygget i røde mursten og har et lille spir af kobber.

Kirken brændte i 1982. Ved branden blev kirken meget beskadiget. Der var kun ydermurene af røde mursten tilbage, mens tag, spir og loft var styrtet ned.

Kirken blev genopbygget af arkitekt Torben Hjort fra arkitektfirmaet Mangor og Nagel i nært samarbejde med keramikeren Sven Åge Larsen, der stod for udsmykningen af kirkerummet med glasmosaikken i altertavlen og med de keramiske kakler med vievandskorset i blåt og brunt på væggene. Døbefonten, der ved branden havde fået nogle revner, blev repareret og bliver brugt den dag i dag. Efter genopbygningen er Skoven Kirke blevet et meget enkelt og lyst kirkerum.

Faktabox

Adresse

Tilknyttet præster

Bettina Niemann Krarup

Tlf: 20221968

Frits Gammelgaard Terpet

Tlf: 24820751

Hvad er Folkekirkens Skoletjeneste?

Folkekirkens Skoletjeneste har til formål at styrke og fremme samarbejdet mellem grundskoler og gymnasier i Egedal og Frederikssund Kommune og Den Danske Folkekirke i Frederikssund Provsti. Skoletjenesten udarbejder hvert år cirka otte tværfaglige undervisningsprojekter, der alle tager udgangspunkt i Fælles Mål, som tilbydes skolerne gratis. Undervisningsmaterialerne kan indeholde baggrundstekster til underviseren, opgaver til eleverne så som dramaøvelser, musik-, kunst- og litteraturfordybelse. Ofte er der ligeledes tilknyttet teateroplevelser, lærerkurser og workshops til projekterne. 

Tilmelding til projekter i skoleåret 20/21 skal ske inden 21. august 2020. Tilmeldingen åbner sidst i uge 17.

Skoletjenesten

Kontakt børn & engle

IMG_0027c

Christina A. Olsen
Folkekirkens Skoletjeneste
Frederikssund Provsti
Ansgarsvej 2
3600 Frederikssund
christina@bornogengle.dk
Telefon: 2485-0130
(Kl. 8.30 – 15.30 på skoledage)

© Copyright Børn & Engle.All rights reserved

Made with by PageOne

Scroll til toppen