Mandag den 27. januar 2020

(Ældre) materialer til bestilling

Materialerne på nedenstående liste kan bestilles ved henvendelse til skoletjenesten på christina@bornogengle.dk.

Materialerne er tidligere skoleårs projekter. Til projekterne hørte ofte et kursus, en event, en workshop, en udstilling eller andet. Når du bestiller fra materialelisten, får du kun undervisningsoplægget tilsendt. Her kan du dog finde masser af inspiration og idéer til din undervisning.  

Indskoling

 

 

 

Udskoling

  

Frihed til hvad?
7.-10. klassetrin
Fag: kristendomskundskab, historie og samfundsfag

Frihed til hvad? er udarbejdet af de folkekirkelige skoletjenester på Sjælland og Lolland-Falster. Anledningen til projektet er Auschwitz-dagen 2015, hvor temaet er frihed; dels i forhold til Danmarks befrielse for 70 år siden og dermed afslutningen på 2. Verdenskrig, men også i forhold til nazisternes folkedrab på Europas jøder.

Med til materialet hører en bunke samtalekort, som man kan låne på skoletjenesten.

Mod på livet
7. -10. klassetrin

Mod på livetet projekt, som styrer eleverne igennem begreberne mod og livsmod både filosofisk og billedanalytisk og dermed skaber tanke og eftertanke for, hvad disse begreber betyder for måden, man lever sit liv på.

Gennem teaterformen ’Forum teater’, opbygges et etisk dilemma. Hertil skal eleverne tage stilling  og komme med løsningsforslag med læreren som facilitator. På den måde bevidstgøres eleverne om, hvad der ligger til grund for deres personlige stillingtagen.

Med til materialet hører lærervejledning og powerpoint med tryk af kunstneren Palle Nielsen.