Søndag den 20. oktober 2019

(Ældre) materialer til bestilling

Materialerne på nedenstående liste kan bestilles ved henvendelse til skoletjenesten.

Materialerne er tidligere skoleårs projekter og er udformet på baggrund af afviklede projekter på skoletjenesten. Til projekterne hørte ofte et kursus, en event, en workshop, en udstilling eller andet. Når du bestiller fra materialelisten, får du kun undervisningsoplægget tilsendt. Her kan du dog finde masser af inspiration og idéer til din undervisning.  

Udskoling:

 

Langt de fleste overbygningsprojekter kan også bruges til undervisning i gymnasiet

Retfærdighed og hævn (2009)
7. – 10. klassetrin
Fag: kristendomskundskab og dansk

Dette undervisningsoplæg tager fortrinsvis udgangspunkt i det bibelske syn på hævn og retfærdighed. Her er retfærdighed mindre at gøre med at fordele tingene lige, men mere at gøre med at ’færdes ret’, at handle godt og rigtigt med udgangspunkt i sig selv, frem for en måling i fht. andre. Og hævnen – hvor sød er den egentlig, når det kommer til stykket…?

Med til projektet hører filmen ’Ondskab’, der er blevet til på baggrund af Jan Guillous roman af samme navn. Filmen kan lånes på skoletjenesten. 

Frihed til hvad?
7.-10. klassetrin
Fag: kristendomskundskab, historie og samfundsfag

Frihed til hvad? er udarbejdet af de folkekirkelige skoletjenester på Sjælland og Lolland-Falster. Anledningen til projektet er Auschwitz-dagen 2015, hvor temaet er frihed; dels i forhold til Danmarks befrielse for 70 år siden og dermed afslutningen på 2. Verdenskrig, men også i forhold til nazisternes folkedrab på Europas jøder.

Med til materialet hører en bunke samtalekort, som man kan låne på skoletjenesten.

På kant med Kierkegaard
7. -10. Klassetrin
Fag: kristendomskundskab, historie og dansk

På kant med Kierkegaard er udarbejdet af Landsnetværket af folkekirkelige skoletjenesteri anledning af 200-året for Søren Aabye Kierkegaards fødsel. Materialet er en guide til Kierkegaard og en særlig indføring i begreberne Skyld,  Frihed, Angst, Tro og Kærlighed, som Kierkegaard anskuer det.

Med til materialet hører 

  • Lærervejledning
  • Tegneserie i klassesæt
  • Login til hjemmesiden www.paakant.dk

Mod på livet
7. -10. klassetrin

Mod på livetet projekt, som styrer eleverne igennem begreberne mod og livsmod både filosofisk og billedanalytisk og dermed skaber tanke og eftertanke for, hvad disse begreber betyder for måden, man lever sit liv på.

Gennem teaterformen ’Forum teater’, opbygges et etisk dilemma. Hertil skal eleverne tage stilling  og komme med løsningsforslag med læreren som facilitator. På den måde bevidstgøres eleverne om, hvad der ligger til grund for deres personlige stillingtagen.

Med til materialet hører lærervejledning og powerpoint med tryk af kunstneren Palle Nielsen.