Mandag den 27. januar 2020

Projekterne

Hvad laver præsten?

Hvad skal en præst egentlig tro og vide om Gud og Jesus? Hvor tit har præsten kjole på, og hvad laver præsten, når han eller hun ikke har kjole på? Dette miniprojekt sætter fokus på præstens alsidige job, der rummer livets yderpunkter fra vugge til grav.

Han gik sig over sø og land

I dette undervisningsmateriale kommer eleverne til at arbejde med fem fortællinger fra Det Nye Testamente: Maria Bebudelse, Juleevangeliet, Den barmhjertige samaritaner, Vandringen på søen og Påskefortællingen med fokus på Peters svigt.

Skyggesider

For første gang sætter Willumsens Museumspot på de mere urovækkende sider i Willumsens kunst i en dialogudstilling med billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen, der er kendt for sine barske skulpturer af mennesker, dyr, tilstande og forhold.

Et møde med den danske salme 2020

Et møde med den danske salme 2020 sætter fokus på salmer og sange, der genfortæller centrale bibelhistorier. Eleverne vil komme til at arbejde med følgende salmer og sange: "Kain, hvor er din bror?", "Jeg gik i marken og vogtede får", "Et barn er født i Betlehem", "Zakæus var nok blevet mobbet" og "Nu ringer alle klokker mod sky"

Jomfru Maria og andre mødre

Jesus voksede ifølge Bibelen op med en far i himlen og en papfar ved hånden, men han blev født af en helt almindelig mor, der hed Maria. Det er ikke meget, vi ved om den mor, alligevel er kunsten rig på skildringer af Maria og barnet – såvel det spæde barn som den korsfæstede søn (Pieta)

Abraham og Isak – og hvad så?

‘Hvad har du gang i, far?’ Hvad siger man til sin søn, når man lige har prøvet at ofre ham til Gud? Hvad siger man til Gud? Og hvad siger man til konen derhjemme? Historien om Abraham og Isak kan være en helt og aldeles uforståelig og uforklarlig fortælling fra Det Gamle Testamente, hvor Gud prøver Abrahams autoritetstro, men i sidste øjeblik ændrer sin beslutning.

Lærerkursus Abraham og Isak – og hvad så?

På kurset vil Kim Fupz Aakeson fortælle om sit forfatterskab og om de refleksioner, der fik ham til at skrive billedromanen ‘Abraham og Isak – og hvad der videre hændte’. Historien om Abrahams næstenofring af Isak er en af de sværeste historier fra Bibelen at forstå, og Kim Fupz Aakeson er ikke den eneste, der gennem tiden har funderet over den, og hvad den mon betød.

Går det hele ad helvede til?

Går det hele ad helvede til? Tør nogen håbe på noget? Eller går det ligefrem bedre end nogensinde før? Spørgsmål som disse danner udgangspunkt for dette landsdækkende projekt, der zoomer ind på den frygt for fremtiden, der synes allestedsnærværende både i nyheder, film, litteratur og samfund.

Bag linjerne

Om morgenen den 9. april 1940 angreb tyske tropper Danmark fra sø- og landsiden. Samtidig fløj tyske bombemaskiner lavt ind over hovedstaden og truede med at bombe København. Fra tysk side meddeltes det, at hensigten med besættelsen var at beskytte Danmark mod englænderne.