Veksø kirke

Kirken er antagelig bygget omkring 1200. Af den oprindelige kirke er kun det indre af murene i kirkeskibet fra tårnet og op til omkring prædikestolen og muren ned mod tårnet tilbage. Tårnet blev bygget omkring 100 år senere. Der fortælles i Veksø mange gode historier om, hvorfor tårnet ikke er højere en det er, og hvorfor der i tårnet er muret kampesten ind mellem munkestenene.

I 1866 blev kirkens oprindelige kor revet ned. Kirken blev forlænget og et nyt kor blev bygget. Ved samme lejlighed blev kirken udvendig beklædt med tynde granitkvadre. Indvendig blev murene pudset. Har der været kalkmalerier på væggene, er de antagelig blev ødelagt ved den lejlighed.

Det moderne krucifiks på nordvægen er udført af billedhuggeren Erik Heide.

I tårnet hænger to kirkeklokker. Den store er fra 1555 og har antagelig oprindelig hængt i et kirketårn på øen Øsel i Estland. Hvordan den er kommet til Veksø, ved ingen. Den lille klokke er støbt i Frederiksværk i 1801. Den by der ellers er kendt for på det tidspunkt at producere kanoner.

Faktabox

Adresse

Tilknyttet præster

Eskil Simmelsgaard Dickmeiss (provst)

Tlf: 47170067

Jes Høck

Tlf: 29160526

Agnete Müller Holtegaard

Tlf: 29102270

Hvad er Folkekirkens Skoletjeneste?

Folkekirkens Skoletjeneste har til formål at styrke og fremme samarbejdet mellem grundskoler og gymnasier i Egedal og Frederikssund Kommune og Den Danske Folkekirke i Frederikssund Provsti. Skoletjenesten udarbejder hvert år cirka otte tværfaglige undervisningsprojekter, der alle tager udgangspunkt i Fælles Mål, som tilbydes skolerne gratis. Undervisningsmaterialerne kan indeholde baggrundstekster til underviseren, opgaver til eleverne så som dramaøvelser, musik-, kunst- og litteraturfordybelse. Ofte er der ligeledes tilknyttet teateroplevelser, lærerkurser og workshops til projekterne. 

Tilmelding til projekter i skoleåret 21/22 skal ske inden
27. august 2021. Tilmeldingen er åben

Skoletjenesten

Kontakt børn & engle

cao nov 2020 lille jpeg

Christina A. Olsen
Folkekirkens Skoletjeneste
Frederikssund Provsti
Ansgarsvej 2
3600 Frederikssund
christina@bornogengle.dk
Telefon: 2485-0130
(Kl. 8.30 – 15.30 på skoledage)

© Copyright Børn & Engle.All rights reserved

Made with by PageOne

Scroll til toppen