Den gyldne regel

1. – 4. klasse

dap

Hvad er god adfærd? Hvad er skidt adfærd? Og hvad sker der, når vi henholdsvis behandler hinanden godt eller skidt?

Vær mod andre, som du gerne vil have, at de er mod dig
Mange religioner og filosoffer har givet bud på, hvordan mennesker bedst muligt kan leve sammen. Det kan for eksempel være ved at opstille regler for, hvordan man skal opføre sig og drage omsorg for andre.

I Bibelen står der, at Jesus i Bjergprædiken siger: “Alt, hvad I vil, at mennesker skal gøre mod jer, det skal I også gøre mod dem.” Dette udsagn kaldes Den gyldne regel og er omdrejningspunktet for dette projekt.

Etik og relationer
Eleverne skal i projektet stifte bekendtskab med forskellige bibelske tekster, der alle beskæftiger sig med etik, og de skal høre amoralske fabler, hvor de onde ler, de gode bliver ædt med hud og hår, og intet er, som det plejer.

Gennem forskellige aktiviteter skal eleverne sammen filosofere over og gå på opdagelse i forskellige etiske begreber og forskellige måder, som mennesker kan være sammen på. På godt og ondt.

Danseworkshop for 3. og 4. klasser
Til projektet er knyttet en danseworkshop i samarbejde med teater Aaben Dans. Eleverne undersøger og afprøver, hvordan man ud fra projektets temaer kan skabe bevægelsesmønstre og samtidig sætte dem ind i en koreografisk helhed.

Pladserne til workshops fordeles ved lodtrækning efter tilmeldingsfristen.

Projektet indeholder

  • Lærervejledning
  • Hjemmeside inkl. PowerPoints
  • Plakat
  • Danseworkshop på skolen den 21, 22, 28 og 29. oktober

 

Tilmeldingsformular

Faktabox

Klassetrin

1. – 4. klasse

Fag

Kristendomskundskab og dansk

Lektioner

8 – 10

Periode

september til juni

Tilmeldingsfrist

21. august 2020

Scroll til toppen