Den lille prins

3. – 6. klasse

dap

– en filosofisk undersøgelse af det gode liv

Fortællingen Den lille prins fra 1943 af forfatteren Antoine de Saint-Exupéry beskæftiger sig bl.a. med temaet det gode liv. Bogen er én af de mest solgte bøger i verden, og måske hænger det netop sammen med, at den appellerer til eftertænksomhed og undren over tilværelsen og menneskelivet, og hvad der giver det værdi.

Vi følger i fortællingen den lille prins, der forlader sin planet for at tage på en rejse. En dannelsesrejse, hvor forskellige syn på, hvad der er væsentligt og uvæsentligt er i centrum.

Med udgangspunkt i fortællingen i Den lille prins, inviteres eleverne i dette projekt med ind i en filosofisk undersøgelse af det gode liv gennem forskellige øvelser og opgaver.

Det gode liv undersøges i et samspil mellem tankerne fra Den lille prins, elevernes egne erfaringer og et alment menneskeligt perspektiv.

Der er et begrænset antal billetter til forestillingen. Projektet anvender filmen Den lille prins af instruktør Mark Osborne, der for skolerne i Frederikssund og Egedal Kommune kan lånes på CFU.

Projektet indeholder

  • Lærervejledning
  • Elevbog
  • Teaterforestilingen Den lille prins frit efter Antoine de Saint-Exupérys bog ved Stine Michel og orkester.
  • Der er tre forestillinger den 15. april 2021: kl. 9.00, 10.15 og 11.30 i Islebjerg Kirke.
  • Lodtrækning om billetter efter tilmeldingsfristen.

Tilmeldingsformular

Faktabox

Klassetrin

3. – 6. klasse

Fag

Kristendomskundskab og dansk

Lektioner

ca. 5 inkl. filmen

Periode

september til juni

Tilmeldingsfrist

21. august 2020

Scroll til toppen