Hvor finder man ro?

1. – 3. klasse

dap

Fastelavn er mit navn! De fleste forbinder fastelavn med grin og sjov, fest og ballade. Men hvad færre tænker på er, at fastelavnsfesten oprindeligt var indledningen på en 40 dage lang faste, der handlede om indadvendthed, afsavn, eftertanke og stilhed.

Her er projektet, der giver eleverne kendskab til traditionerne omkring fastelavnsfesten: Hvorfor opstod den, og hvilken betydning havde den dengang og i dag?

Med udgangspunkt i gamle traditioner undersøger eleverne, hvad forskellige mennesker gør for at finde ro i dag. Hvad gør ro og stilhed ved mennesket, og hvad er eftertanke egentlig for noget?

Tilmeldte klasser inviteres på en fastelavnsvandring i den lokale kirke. Inspireret af teaterformen sensorisk teater bevæger eleverne sig gennem: Flæskedagene, hvide tirsdag, askeonsdag, 40 fastedage for til sidst at være fremme ved påsken. Hele vandringen veksler mellem aktivitet og ro!

Projektet indeholder

  • Læreroplæg med elevopgaver
  • Elevhæfter
  • Kirkebesøg med sansevandring om fastelavnsdagene

Tilmelding er ikke længere mulig

Faktabox

Klassetrin

1. – 3. klasse

Fag

Kristendomskundskab , dansk og historie

Lektioner

3 – 7

Periode

Januar – marts 2022

Tilmeldingsfrist

27. august 2021

Hvad er Folkekirkens Skoletjeneste?

Folkekirkens Skoletjeneste har til formål at styrke og fremme samarbejdet mellem grundskoler og gymnasier i Egedal og Frederikssund Kommune og Den Danske Folkekirke i Frederikssund Provsti. Skoletjenesten udarbejder hvert år cirka otte tværfaglige undervisningsprojekter, der alle tager udgangspunkt i Fælles Mål, som tilbydes skolerne gratis. Undervisningsmaterialerne kan indeholde baggrundstekster til underviseren, opgaver til eleverne så som dramaøvelser, musik-, kunst- og litteraturfordybelse. Ofte er der ligeledes tilknyttet teateroplevelser, lærerkurser og workshops til projekterne. 

Tilmelding til projekter i skoleåret 21/22 skal ske inden
27. august 2021. Tilmeldingen er åben

Skoletjenesten

Kontakt børn & engle

cao nov 2020 lille jpeg

Christina A. Olsen
Folkekirkens Skoletjeneste
Frederikssund Provsti
Ansgarsvej 2
3600 Frederikssund
christina@bornogengle.dk
Telefon: 2485-0130
(Kl. 8.30 – 15.30 på skoledage)

© Copyright Børn & Engle.All rights reserved

Made with by PageOne

Scroll til toppen