Hvor finder man ro?

1. – 3. klasse

dap

Med afsaet i fastelavn og faste undersøger eleverne, hvor man finder ro i dag.

Fastelavn er mit navn! De fleste forbinder fastelavn med grin og sjov, fest og ballade. Men hvad færre tænker på er, at fastelavnsfesten oprindeligt var indledningen på en 40 dage lang faste, der handlede om ind-advendthed, afsavn, eftertanke og stilhed.

Her er projektet, der giver eleverne kendskab til traditionerne omkring fastelavnsfesten: Hvorfor opstod den, og hvilken betydning havde den dengang og i dag?

Med udgangspunkt i gamle traditioner undersøger eleverne, hvad forskellige mennesker gør for at finde ro i dag. Hvad gør ro og stilhed ved mennesket, og hvad er eftertanke egentlig for noget?

Tilmeldte klasser inviteres på en fastelavns-vandring i den lokale kirke. Inspireret af teaterformen sensorisk teater bevæger eleverne sig gennem: Flæskedagene, hvide tirsdag, askeonsdag, 40 fastedage for til sidst at være fremme ved påsken. Hele vandringen veksler mellem aktivitet og ro!

Projektet indeholder

  • Lærervejledning med forslag til fysiske øvelser.
  • Kirkebesøg med sansevandring om fastelavnsdagene

Bemærk! Tilmelding er ikke længere mulig

Faktabox

Klassetrin

1. – 3. klasse

Fag

Historie, dansk og kristendomskundskab

Lektioner

3 – 7

Periode

januar – februar 2021

Tilmeldingsfrist

21. august 2020

Hvad er Folkekirkens Skoletjeneste?

Folkekirkens Skoletjeneste har til formål at styrke og fremme samarbejdet mellem grundskoler og gymnasier i Egedal og Frederikssund Kommune og Den Danske Folkekirke i Frederikssund Provsti. Skoletjenesten udarbejder hvert år cirka otte tværfaglige undervisningsprojekter, der alle tager udgangspunkt i Fælles Mål, som tilbydes skolerne gratis. Undervisningsmaterialerne kan indeholde baggrundstekster til underviseren, opgaver til eleverne så som dramaøvelser, musik-, kunst- og litteraturfordybelse. Ofte er der ligeledes tilknyttet teateroplevelser, lærerkurser og workshops til projekterne. 

Tilmelding til projekter i skoleåret 20/21 skal ske inden 21. august 2020. Tilmeldingen åbner sidst i uge 17.

Skoletjenesten

Kontakt børn & engle

IMG_0027c

Christina A. Olsen
Folkekirkens Skoletjeneste
Frederikssund Provsti
Ansgarsvej 2
3600 Frederikssund
christina@bornogengle.dk
Telefon: 2485-0130
(Kl. 8.30 – 15.30 på skoledage)

© Copyright Børn & Engle.All rights reserved

Made with by PageOne

Scroll til toppen