I al evighed

7. – 9. klasse

dap

Et filosofisk projekt om begreberne magt og ære med nyproduceret teaterforestilling

Der findes mange fortællinger om, hvordan magt tiltrækker mennesker. Måske tænker du på en af dem nu? De handler om fascinationen af magt og magtens muligheder for at forandre, for at styre og styrte i grus. For magten har både forsider og bagsider.

I dette filosofiske projekt sammenstilles begreberne MAGT og ÆRE – for hvor magten er noget, man tager, så er ære noget, man kan gives af andre.

Hvad skal der til, før du ærer nogen eller noget? Hvad er magtfuldt i dit liv, og hvem har egentlig magt i verden? Findes der noget, der er mere magtfuldt end mennesket?

Hvordan handler man ærefuldt i en verden med magtmisbrug og undertrykkelse?

Projektet består af en lille samling elevrettede tekster om magt og ære samt en række øvelser til den filosofiske samtale. Desuden inviteres tilmeldte klasser til en eksperimenterende teaterforestilling ved egns-teatret Carte Blanche fra Viborg. De viser forestillingen I al evighed, der er udviklet til projektet.

Forestillingen er en rejse gennem et univers, der inviterer deltagerne til at skabe egne betragtninger over begreberne magt og ære, og over hvordan de er med til at danne os som individer og samfund.

Projektet indeholder

  • Lærervejledning.
  • Sensorisk teater med teatergruppen Carte Blanche i Frederikssund Kirke den 8. oktober 2020 kl. 10 og 12.Lodtrækning om billetter efter tilmeldingsfristen.
  • Hjemmeside.

Bemærk! Tilmelding er ikke længere mulig

Faktabox

Klassetrin

7. – 9. klasse

Fag

Kristendomskundskab/religion og dansk

Lektioner

4 – 8 lektioner

Periode

september, oktober og november

Tilmeldingsfrist

21. august 2020

Hvad er Folkekirkens Skoletjeneste?

Folkekirkens Skoletjeneste har til formål at styrke og fremme samarbejdet mellem grundskoler og gymnasier i Egedal og Frederikssund Kommune og Den Danske Folkekirke i Frederikssund Provsti. Skoletjenesten udarbejder hvert år cirka otte tværfaglige undervisningsprojekter, der alle tager udgangspunkt i Fælles Mål, som tilbydes skolerne gratis. Undervisningsmaterialerne kan indeholde baggrundstekster til underviseren, opgaver til eleverne så som dramaøvelser, musik-, kunst- og litteraturfordybelse. Ofte er der ligeledes tilknyttet teateroplevelser, lærerkurser og workshops til projekterne. 

Tilmelding til projekter i skoleåret 20/21 skal ske inden 21. august 2020. Tilmeldingen åbner sidst i uge 17.

Skoletjenesten

Kontakt børn & engle

IMG_0027c

Christina A. Olsen
Folkekirkens Skoletjeneste
Frederikssund Provsti
Ansgarsvej 2
3600 Frederikssund
christina@bornogengle.dk
Telefon: 2485-0130
(Kl. 8.30 – 15.30 på skoledage)

© Copyright Børn & Engle.All rights reserved

Made with by PageOne

Scroll til toppen