I al evighed

7. – 9. klasse

dap

Et filosofisk projekt om begreberne magt og ære med nyproduceret teaterforestilling

Der findes mange fortællinger om, hvordan magt tiltrækker mennesker. Måske tænker du på en af dem nu? De handler om fascinationen af magt og magtens muligheder for at forandre, for at styre og styrte i grus. For magten har både forsider og bagsider.

I dette filosofiske projekt sammenstilles begreberne MAGT og ÆRE – for hvor magten er noget, man tager, så er ære noget, man kan gives af andre.

Hvad skal der til, før du ærer nogen eller noget? Hvad er magtfuldt i dit liv, og hvem har egentlig magt i verden? Findes der noget, der er mere magtfuldt end mennesket?

Hvordan handler man ærefuldt i en verden med magtmisbrug og undertrykkelse?

Projektet består af en lille samling elevrettede tekster om magt og ære samt en række øvelser til den filosofiske samtale. Desuden inviteres tilmeldte klasser til en eksperimenterende teaterforestilling ved egns-teatret Carte Blanche fra Viborg. De viser forestillingen I al evighed, der er udviklet til projektet.

Forestillingen er en rejse gennem et univers, der inviterer deltagerne til at skabe egne betragtninger over begreberne magt og ære, og over hvordan de er med til at danne os som individer og samfund.

Projektet indeholder

  • Lærervejledning.
  • Sensorisk teater med teatergruppen Carte Blanche i Frederikssund Kirke den 8. oktober 2020 kl. 10 og 12.Lodtrækning om billetter efter tilmeldingsfristen.
  • Hjemmeside.

Tilmeldingsformular

Faktabox

Klassetrin

7. – 9. klasse

Fag

Kristendomskundskab/religion og dansk

Lektioner

4 – 8 lektioner

Periode

september, oktober og november

Tilmeldingsfrist

21. august 2020

Scroll til toppen