Monstre på spil – i kristendom, myter og folketro

1. – 3. klasse

dap

Drabelige drager, modbydelige marer og tumpede trolde. Folketroen og religionerne er fulde af monstre. Men hvorfor er det egentlig sådan? Hvad kendetegner et monster? Og kan monstrene overhovedet overvindes?

Eleverne skal i dette projekt stifte bekendtskab med Bibelen og monstre fra den nordiske mytologi og fra den danske folketro, ligesom de også får indblik i, at mennesker på tværs af religion og kultur altid har skabt fortællinger om monstre for at kunne forstå den verden, som de selv er en del af.

Forfatter Morten Dürr har til brug i klassen skrevet en stor oplæsningsbog til projektet illustreret af Julie Østergaard. Komponist Mathias Madsen Munch har komponeret et gennemgående lydspor. Lydsporet er en musikfortælling til bogen og er indspillet af et klassisk symfoniorkester, hvorved æstetikken bliver bærende i denne del af læringsprocessen.

Gennem fortællingen, illustrationerne og musikken møder eleverne sammen med de to børn Felix og Anna forskellige monstre, som de efterfølgende skal arbejde videre med. Monstrene skal undersøges gennem lege og bevægelse, men også gennem de medfølgende faktakort som i punktform kategoriserer monstrene.

Samtidig med at der arbejdes danskfagligt og kristendomsfagligt med de forskellige monstre i historien, får eleverne også mulighed for selv at komme med deres bud på, hvad de selv er bange for, altså hvordan deres eget monster ser ud, og hvordan man kan overvinde det.

I kirkebesøget vil eleverne kunne høre lidt nærmere om kirkens monstre. Hvem er de, og tror man på dem i dag? Hele projektet afsluttes med, at eleverne fremlægger deres egne monstre for hinanden.

Projektet indeholder

  • Lærervejledning med elevoplæg
  • Den kæmpestore oplæsningsbog Felix og Monstrene af Morten Dürr
  • Faktakort
  • Hjemmeside med lydspor til fortællingen
  • Kirkebesøg

Tilmelding er ikke længere mulig

Faktabox

Klassetrin

1. – 3. klasse

Fag

Kristendomskundskab og dansk (Mulighed for at inddrage musik og billedkunst)

Lektioner

11 samt kirkebesøg

Periode

Oktober (fra uge 43) 2021 – juni 2022

Tilmeldingsfrist

27. august 2021

Hvad er Folkekirkens Skoletjeneste?

Folkekirkens Skoletjeneste har til formål at styrke og fremme samarbejdet mellem grundskoler og gymnasier i Egedal og Frederikssund Kommune og Den Danske Folkekirke i Frederikssund Provsti. Skoletjenesten udarbejder hvert år cirka otte tværfaglige undervisningsprojekter, der alle tager udgangspunkt i Fælles Mål, som tilbydes skolerne gratis. Undervisningsmaterialerne kan indeholde baggrundstekster til underviseren, opgaver til eleverne så som dramaøvelser, musik-, kunst- og litteraturfordybelse. Ofte er der ligeledes tilknyttet teateroplevelser, lærerkurser og workshops til projekterne. 

Tilmelding til projekter i skoleåret 21/22 skal ske inden
27. august 2021. Tilmeldingen er åben

Skoletjenesten

Kontakt børn & engle

cao nov 2020 lille jpeg

Christina A. Olsen
Folkekirkens Skoletjeneste
Frederikssund Provsti
Ansgarsvej 2
3600 Frederikssund
christina@bornogengle.dk
Telefon: 2485-0130
(Kl. 8.30 – 15.30 på skoledage)

© Copyright Børn & Engle.All rights reserved

Made with by PageOne

Scroll til toppen