Religionslærernes Dag 2020

dap

Tirsdag d. 1. september på Syddansk Universitet i Odense

Over de seneste 10 – 15 år er der i stigende grad kommet fokus på faenomenet filosofi med børn i regi af folkeskolen – ikke blot i religions-undervisningen men også arbejdet med litteratur og i relation til hele klimaproblematikken.

Specifikt i religionsundervisningen slog en mere filosoferende tilgang til den religionsfaglige behandling af stoffet allerede formelt igennem med revisionen af faghæftet til skoleloven i 1993. Her blev den livsfilosofiske tilgang gjort til omdrejningspunkt for undervisningen, men den havde sin forløber i den såkaldte livsspørgsmålsundervisning, som der op gennem ’80-erne via inspiration fra Sverige var blevet eksperimenteret med.

Siden er der dog sket meget inden for området at filosofere med børn og forskellige traditioner har etableret sig i landskabet. Det er denne vifte af tilgange og konkrete eksempler Religionslærernes Dag præsenterer forskellige bud på.

Nærmere program følger senere.

Kurset knytter sig direkte til projektet Den Gyldne Regel men henvender sig til alle, der interesserer sig for filosofi med børn på tværs af skolens fag og alderstrin.

Der er et begrænset antal billetter til kurset. Inkluderet i tilbuddet er rejserefusion på 500,- kr. pr. deltager. Billetten inkluderer en togbillet fra Frederikssund-området til Odense og retur.

Tilmeldingsformular

Faktabox

Klassetrin

Fag

Lektioner

Periode

Tilmeldingsfrist

Scroll til toppen