Spor efter et liv

4. – 6. klasse

dap

Begravelsesritualer 
Dette projekt indledes med et besøg i en kirke og på en kirkegård. På kirkegården skal eleverne på en vandring og se på gravsteder og derved gå på opdagelse efter spor af det menneskes livsfortælling. Disse spor indgår efterfølgende i en skriveopgave, når eleverne er tilbage i klassen.

I kirken vil en præst fortælle om Folkekirkens begravelsesritual, der sætter ord på afdødes liv, og hvordan sporene efter afdøde viser sig i blomster, sangvalg, gæster etc.

Ord på døden og sorgen
Man kan som lærer frit vælge, hvor mange elementer, der skal indgå i projektet afhængig af det lektionsantal, man har til rådighed, og om man har mulighed for tværfagligt samarbejde. I undervisningsmaterialet anvises muligheden for at inddrage danskfaget med Rebecca Bach Lauritsens fine roman Ellens ark, om pigen Ellen, der mister sin lillebror ved en ulykke hjemme i gangen på en helt almindelig mandag. Romanen kan læses fælles i klassen, og i materialet findes der refleksionsspørgsmål og forslag til enkle arbejdsopgaver, som stiller skarp på, hvilke sproglige greb forfatteren benytter til at fortælle om Ellens og familiens sorg.

Andre begravelsesskikke
Andre begravelsesskikke i Danmark er et tredje element, man kan vælge at inddrage i projektet. I materialet findes en række elevtekster med interviews af trosrepræsentanter fra andre trossamfund i Danmark.

Projektet indeholder

  • Lærervejledning med elevoplæg
  • Et eksemplar af Ellens ark til oplæsning i klassen
  • PowerPoint
  • Kirke/kirkegårdsbesøg
  • Lærerkursus

Tilmelding er ikke længere mulig

Faktabox

Klassetrin

4. – 6. klasse

Fag

Kristendomskundskab og dansk

Lektioner

5 – 13 (afhaengig af tilvag)

Periode

Medio september – juni

Tilmeldingsfrist

27. august 2021

Hvad er Folkekirkens Skoletjeneste?

Folkekirkens Skoletjeneste har til formål at styrke og fremme samarbejdet mellem grundskoler og gymnasier i Egedal og Frederikssund Kommune og Den Danske Folkekirke i Frederikssund Provsti. Skoletjenesten udarbejder hvert år cirka otte tværfaglige undervisningsprojekter, der alle tager udgangspunkt i Fælles Mål, som tilbydes skolerne gratis. Undervisningsmaterialerne kan indeholde baggrundstekster til underviseren, opgaver til eleverne så som dramaøvelser, musik-, kunst- og litteraturfordybelse. Ofte er der ligeledes tilknyttet teateroplevelser, lærerkurser og workshops til projekterne. 

Tilmelding til projekter i skoleåret 21/22 skal ske inden
27. august 2021. Tilmeldingen er åben

Skoletjenesten

Kontakt børn & engle

cao nov 2020 lille jpeg

Christina A. Olsen
Folkekirkens Skoletjeneste
Frederikssund Provsti
Ansgarsvej 2
3600 Frederikssund
christina@bornogengle.dk
Telefon: 2485-0130
(Kl. 8.30 – 15.30 på skoledage)

© Copyright Børn & Engle.All rights reserved

Made with by PageOne

Scroll til toppen